Introductie

Mijn naam is Olga Oonk-Pieko. Samen met mijn man en kinderen woon ik in een dorpje vlak bij Groningen.

Vanaf mijn studietijd heb ik al interesse in communicatie en kijk ik naar hoe mensen zich bewegen in verschillende relaties. In deze periode heb ik ontdekt dat we soms vast zitten in situaties waardoor we keuzes en mogelijkheden niet altijd goed kunnen overzien. 

Om mensen goed te kunnen ondersteunen in vervelende en vastgelopen situaties heb ik 2015 de opleiding Mediation gedaan en de registratie behaald. Hierna ben ik gestart als mediator en heb ik OP-Mediation opgericht. 

Regelmatig volg ik nieuwe trainingen en opleidingen om mijzelf binnen dit vak te blijven ontwikkelen en de mensen met wie ik in gesprek kom zo goed mogelijk te begeleiden. 

Als mediator werk ik vanuit de visie dat wanneer men elkaar goed begrijpt, problemen makkelijker bespreekbaar worden en eerder kunnen worden opgelost. Daarom probeer ik mensen te helpen in het op gang brengen van goede communicatie. Door creatief denken te stimuleren probeer ik er voor te zorgen dat er een oplossing komt die door alle betrokkenen gedragen wordt. De ervaring leert dat deze uitkomst veel beter stand houdt dan een opgelegde beslissing.